Uppdatering uteplats

Nu pågår äntligen anläggandet av vår nya uteplats. Grävjobb pågår nu i veckan och det börjar likna en yta som vi kan jobba vidare med.

Uteplatsen blir i två etage, det övre bestående av ett trädäck och det nedre kommer vi att lägga sten på. På övre delen kommer vi troligtvis att bygga en pergola. I en L-form kommer ett plank sedan att kanta två sidor av uteplatsen. Framför planket blir det en bred rabatt där jag tänker mig att perenner såväl som buskar och eventuellt till och med något träd ska kunna planteras.



Här kör traktorn på den nedre delen av vår trädgård. Där finns framtidsplaner om att skapa mer utav en parkkänsla med slingriga grusgångar mellan träden och kanske någon berså. Men det ligger låååångt fram i tiden.




Rabatten avslutas med en mur. Muren står näst på tur att uppföras. Nu ska vi bara besluta av vilket material vi ska bygga den. Sen kan matjord fyllas på och därefter kan planket byggas. Sist ut blir att  bygga trädäcket samt lägga sten på den nedre ytan.

Det är en del jobb och vi tar det stegvis och i den takt vi hinner med, då vi gör en hel del själva.
Är vädret bara fint så är det perfekt med uteprojekt. Speciellt på baksidan, där barnen förhoppningsvis kan leka medan vi grejar.

Här är en enkel illustration av hur det kan komma att se ut, på ett ungefär. Utan växter och pergola då förstås. Så det ser ju lite kalt ut.


Här nedan följer ett utsnitt ur situationsplanen på vår baksida. Vi har ju även planerat en yta med bod och planteringslådor, men vi tänker att vi tar det som känns rimligt i år och så får man lägga upp resten i etapper. Nästa år kanske vi hinner med nästa etapp på baksidan.


Planket blir heltäckande med denna utformning. det kommer att målas i samma gröna slamfärg som vårt pågående staketbygge.
I ett tidigare inlägg har jag skrivit mer om våra planer. Kika här.


Kommentarer