Pågående projekt ute och inne, och så lite påskpynt

Nu är förarbetet färdigt i pigtrappan, äntligen! Plasten är för tillfället borta. Nu är det bara lite trälagningar och panel kvar, sen är det dags för målning! Därefter eldragningar.





En ny omgång äggoljetempera ska beställas i samma gråa färgton som vi använt till övriga ytor i serveringsgången och delvis i skafferiet. Några detaljer i trappen blir fortsättningsvis vita som ni ser, men den största delen av utrymmet blir grått.

Nu tyckte jag att det var dags att påskpynta lite. Mer än såhär blir det nog inte i år här i huset. Målning/färgning av ägg och så kommer vi i och för sig säkert att göra i påsk.

Två påskris pryder nu nedervåningen, ett placerat i matsalen och ett i vardagsrummet. I vardagsrummet är det körsbärsgrenarna som pyntats och i matsalen har jag hängt de söta påskhängena från Maileg som vi haft i ett par år nu. Uppskattade av barnen.





Nu i veckan kändes det som att snön var påväg att ge sig där ett tag, solen har tittat fram flera dagar i rad nu. Men idag snöade det så igen och dagarna som följer ska visst bjuda på minusgrader. Hoppas innerligt att det är sista köldknäppen nu!

Inget pynt utanför dörren i år, känns inte tillräckligt vårigt plus att vi nu kommer att kicka igång uteprojekten här hemma. En grävare har parkerat sig på nedre delen av vår tomt och på måndag hoppas vi att de börjar gräva. Så nu i helgen planerar vi det sista med måtten och placeringarna av vår nya uteplats. Det ska bli mycket spännande. Jag tänker visa mer om planerna i ett senare inlägg, förhoppningsvis i kombination med lite uppdateringar från pågående grävjobb i trädgården.


Mysig lördag önskar jag er!
 

Kommentarer