Putsande och kaffedrickande

Vi har putsat i pigtrappan i helgen. Nu återstår slipning av samtliga ytor inför målning, ett drygt jobb. Jag beskriver mer om materialval och annat här.

Här är mannen igång med putsningen, det är en trång och svårtillgänglig yta att jobba på. Inte den bästa av arbetsmiljöer. Pigtrappans som är en spiraltrappa i trä har små steg, gjorda för små fötter. Tänk här balanserade tjänstefolket på brickor fulla med mat och dryck, upp och ner. Trappan löper igenom hela huset och leder vidare upp på vinden. Däruppe finns ett rum inrett med panel där pigorna sov till en början, innan huset fick en liten tillbyggnad inkluderande en ny pigkammare. De putsade ytorna ansluter till husets murstock. så det är de ytorna som behöver lagas upp med puts nu. Vi har stängt av trappan med grindar och den kommer nog vara så tills barnen blir stora.






Det dricks en del kaffe här hemma under helgerna. Vi hade tidigare en kaffemaskin som malde bönor och som började gå på sista refrängen. När vi bytte ut köket var kapselmaskinen från Sjöstrand det första vi köpte till köket. Jag hade tidigare inte varit mycket för det där med kapselmaskin, men när Sjöstrand kom ut med denna modell i rostfritt med sitt stilrena uttryck, som dessutom var liten och lättplacerad, föll jag direkt. En mjölkskummare från samma tillverkare blev det också. Deras egna kapslar är väldigt goda och kan dessutom komposteras. Jättebra maskin för någon enstaka kopp sådär.

Men vi såg att behovet fanns av en bryggare också när vi har gäster för att hälla på kanna, eller på helgerna när vi ville dricka lite fler koppar exempelvis. Så en Mockamaster blev det i julklapp till oss själva. Vi har gjort så de senaste åren, att hitta på en gemensam användbar julklapp att investera i tillsammans. Nu en kopp till. (Inget samarbete).


Önskar er en skön söndag.

Kommentarer