Astrid Lindgrens värld

Vi har nu avklarat två dagar på Astrid Lindgrens värld. En dag med stekande 30 ca grader och en med duggregn, men sammantaget har det varit fina dagar med allt kul vi har fått uppleva tillsammans med barnen. Tror det här blir vår lilla sommartradition, så länge som barnen uppskattar det.


Karamellaffär i miniatyr, liknar Tommy och Annika lite här.


Vi bodde i den lilla staden som ligger precis utanför själva parken. Jättefint uppbyggd liten brokig stadsdel med gränder och parkmiljöer, torg mm. Stugan vi hyrde var precis lagom stor, smakfullt inredd och barnanpassad. Detta blev liksom en del av äventyret för våra barn, så en övernattning här är att rekommendera.





I parken finns mycket att uppleva. Fokus ligger på olika teaterföreställningar med Astrid Lindgrens olika favoritkaraktärer. Vissa figurer kanske bjöd på hela tre-fyra olika uppsättningar, så man behöver inte tröttna om det finns en favoritkaraktär. Vi hann se en bråkdel och alla miljöer hann vi inte gå igenom heller, barnen fick såklart styra. Vi tittade på föreställningar med Pippi, Madicken, Emil, Rasmus och Ronja. Föreställningarna var lagom korta så att barnen inte hann tröttna på att sitta stilla. Vi hann med en hel del miljöer också. Här finns en mängd små världar att uppleva, många uppbyggda som miniatyrvärldar var på vissa ställen endast barnen kan ta sig in och uppleva.




Lottas på Bråkmakargatans hus var spännande.


 Emils hus också, men mest spännande var snickerboa, lite läskigt också.


Madickens Junibacken var fint, lite trångt för en vuxen men perfekt för de små.


Bullerbyn fanns såklart.




Och Ronjas rövarborg.
På Kajsa kavats gata stannade vi och lekte en stund.


I Nils Karlsson pysslings hus var allt istället jättestort.


Alltsammans är mycket fint uppbyggt. Mitt hjärta slog lite extra för den lilla miniatyrstaden. Här fanns Vimmerby torg i miniatyr och en hel del små byggnader placerade längs gränder, med små uppbyggda tillhörande innergårdar. Samlingen hus var brokig, några var timmerhus, andra panelade med locklist, något var i tegel, ett annat putsat. Vissa var försedda med plåttak, andra med tegelpannor, ja till och med spån. Detaljrika fasader, ja allt du kan tänka dig för den lilla byggnadsvårdaren fanns här att studera. Det ska börjas i tid, det hör till folkbildningen kan jag tycka, även om jag nog ser att det kan räcka som hobby för mina barn.








Semestern har ju bara börjat men nu har vår äldsta åkt på vattkoppor, så nu kan vi inte göra så mycket av allt vi hade önskat på ett tag. Minstingen åker väl på detta också inom kort så det blir en härlig första del av ledigheten.....vi hoppas det blir en lindrig variant hos båda mina små hjärtan och att det går över snabbt.




Kommentarer