Sista skälvande måndagen, kattvindar och linisolering

Hej på er!

Idag började sista skälvande veckan på mannens föräldraledighet. En ny tid tar vid. Lillebror börjar på dagis först om lite mer än en månad, det var så vi fick göra för att få syskonen på samma dagis vilket vi gärna ville. Så nu gäller det att pussla ihop det så gott det går sista tiden här. 

Måndagsvy från kök och skafferi.





Vi har ett antal kattvindar här i huset. I flickrummet fanns en som var isolerad med glasfiberisolering. Vi visste inte hur bra isoleringen var gjord och den kändes inte tät eller hälsosam att spara på. Vi rev ut den gamla isoleringen och valde istället att sätta in linisolering, med tillhörande vindpapp och ångspärr. Nu har vi en säker och hälsosam isolering som luftar. Det känns tryggt att veta att det är så. Vi köpte isoleringen hos Ekologiska byggvaruhuset i Trosa. 

Det är mycket vinklar och vrår i kattvindarna och kruxigt när man bestämt sig för att klä in med pärlspont. Men nu är det bara lite småjusteringar kvar, sen är det bara att sätta dit hyllor. 

När det blir dags att renovera lillebrors rum planerar vi att göra likadant. Hans rum ligger i en tillbyggnad med isolerad vind ovanför, glasfiberisolering. Vi vill få rummet att hålla klimatet bättre och likadant där veta att vi har byggt med bra grejer. Ja, linisolering är dyrare men det känns viktigt att veta vad man har bakom väggarna.


Trevlig måndagskväll!


Kommentarer

  1. Den lilla har väntat och väntat på att kattvinden ska bli klar. Inga katter där men väl utrymme för kläder och lite annat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar