En kakeldröm - kvadratisk och fasad

God kväll!

Här är fortsatt sjukstuga och det har inte blivit mycket med något direkt. Vi har kokat en stor gryta gul ärtsoppa och gjort croissant-semlor som blev misslyckade men ack så goda.
Jag tänkte titta in här en liten snabbis och visa lite bilder på vårt kökskakel.
Vi funderade länge på vilket kakel vi skulle ha här. Tills slut föll valet dock på Gysingekakel.

Vi hade funderingar på fasat kakel men ville ha en annan känsla än det rektangulära som nu länge varit så populärt. Det pekade på det kvadratiska. Dessutom lockade den lekfullhet som kunde åstadkommas genom att kombinera med bårder och lister i kakel. Det som dessutom slutligen gjorde att valet föll på Gysingekaklet var den handgjorda känslan. Såväl kaklet som glasyren är handgjord och det ger ett liv till kaklet som enligt mig är oslagbart. Tillsammans med den smala pärlspontan bidrar kaklet till en mer genuin känsla i köket på så vis. Dess yta påminner om den på husets kakelugnar, bland annat den i matsalen. Allt går fint ihop på så sätt. Den fina listen skulle jag gärna ha använt mer utav men bara det lilla stycke list som vi fick till på vardera sidan om köksfönstret och som övergår i pärlspont är så viktig där i köket.







Fortsatt trevlig söndagkväll. Här blir förhoppningsvis en lugn kväll med ett avsnitt av Bron. Vi får se hur förkylningarna utvecklas, inte minst min egna. Vabruari är igång....


Kommentarer