Nuläget i skafferiet

Fredag!

Här hemma råder fortfarande lite sjukstuga. Februari är här, vad mer behöver man säga!?

Vi får mysa till det så gott det går ändå. Och bara det att vara tillsammans hela familjen är ju mycket värt. En jobbvecka är avslutad och det ska bli skönt med helg. 

Lite rensning och fix i skafferiet här. Vi har egentligen inte lyckats få någon bra ordning härinne sedan vi satte de övre hyllplanen på plats. Vi saknar ju som sagt fortfarande en möbel som ska stå på golvet och skapa mer förvaringsmöjligheter. Tills möbeln är klar och på plats blir tyvärr de övre hyllplanen lite belamrade och röriga. Men nu har jag ändå försökt skapa lite mer ordning härinne tillsvidare.






På översta hyllplanet står sådant man kanske inte använder så ofta, såsom de här gamla fina krusen som jag ärvt efter min farmor. Hyllorna har samma konsoler som den lilla hyllan ute i köket och vi har fräst en enkel avfasning på kanterna samt gjort en snedsågad avslutning på hörnen.


I övrigt ska en STOR griffeltavla upp på den putsade väggen där all veckoplanering ska göras är det tänkt, och där dessutom barnen kan få gå loss och rita om de vill. De ÄLSKAR att rita båda två.


En skomakarlampa införskaffades redan när köket renoverades, från Karlskrona lampfabrik. Så den längtar jag såklart oerhört på att få på plats nu. Den kommer att ge fint ljus härinne.


Skafferiet är placerat precis där det en gång legat, enligt husets ursprungsritningar. Det känns jättekul att återskapa det just här. Pärlsponten vi har använt är en extra smal variant, 70 mm, vilken var vanligt förekommande vid husets uppförandetid (sekelskiftet). Detaljer som exempelvis den smala sponten tycker jag är så viktiga för att skapa den där mer genuina känslan i köket.

Kvar har vi även att renovera dörr och ovanljus. Det ska bli härligt när de kan sättas på plats och när vi kommit så långt att den där sista pricken över i-et i form av en skafferiskylt i emalj kan sättas upp.



Nu önskar jag er en fortsatt härlig fredag! 

Kommentarer