Trädgård i kvällsljus


Det är något alldeles speciellt och magiskt när trädgården badar i det där kvällsljuset efter en solig dag. I vår trädgård som omges av stora träd punktmarkeras vissa delar av det sista kvällsljuset och allt blir lite extra vackert. Rundeln är en sådan punkt där ljusstrålarna hamnar kvällstid. Statyn får nästan som en strålkastare på sig.



Syrenerna blommar, imorgon blir det nog till att plocka in några på verandan.


I den halvrunda rabatten framför burspråket har de flesta tulpaner nu blommat av och annat blommande är på väg att ta vid.



På vår övre trädgårdsdel blommar äppelträden nu. I bakgrunden syns vår lilla stuga, som också skulle behöva lite kärlek. Vi får se vad den får för funktion i framtiden.
På denna övre del drömmer vi om att bygga vidare med flera fruktträd. 


På den nedre delen av vår trädgård finns många stora träd, främst björkar, men en fin ek finns också här. En åsnetrappa slingrar sig ner till grinden. I denna del av trädgården drömmer vi om att bygga vidare på känslan av engelsk park.  



Klorofyll i överflöd. Både dottern och jag älskar att ligga inne på soffan på verandan och titta upp bland det gröna bladverket, höra hur vinden susar i bladen och hur fåglarna kvittrar.


Snart slår gullregnet också ut i blom i sin gula prakt.


Pionerna växer också, de kantar verandan och brukar dröja på sig att blomma. Här är inte sol hela dagen.


I helgen skulle vi ha hållit kalas för minstingen, som nu tyvärr fått feber, så vi tvingas skjuta på det. Vi räknar med att göra det sista med muren  innan påfyllnad. Sen väntar bygge av plank. Kul! Ska bli roligt att jobba med den gröna slamfärgen igen och se sakteligen hur vår baksida förvandlas.



Kommentarer

  1. Tack för en fin rundvandring i eran trädgård.

    SvaraRadera
  2. . Björkspirean är ju jättefin. Inte som den som kantar mången skolgård. Långa, skräpiga rabatter med dåligt skött spirea har gett busken en oförtjänt tråkighetsstämpel. Som sagt, denna ser ju jättefin ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar