Grindar på plats och annat trädgårdspåtande

Vilken härlig helg vi haft! Vädret har varit kanon och vi har försökt att ta tillvara på det så gott det går. Vi har pysslat i trädgården mest hela helgen, satt upp grindarna på framsidan, grillat, sått, planterat m.m.

Där hänger de nu, solgrindarna. Lite småjustering på målning återstår när vädret tillåter, och så ska lite stängningsanordningar fixas, sprint och klinka.





Nu börjar tulpanerna blomma ut, och det gröna tar fart. Alltid lika häftigt att se hur fort det går, när värmen väl kommer. Allt blir så vackert såhär års. Tyvärr kommer pollenbesvären med värmen, det får vi ta.





Klätterväxter, kaprifol på verandan och hortensia på gaveln. Ska bli roligt att välja ut klätterväxter till nya uteplatsen lite senare. Fortfarande en bit kvar på muren där i nuläget.



Dottern och jag iordningställde några pallkragar, vi satte örter i en och i den andre sådde vi diverse fröer. Vi funderar på ytterligare en med smultron. Kanske fixar vi den nästa helg. Härligt och roligt att  påta i trädgården med barnen, även om det kan vara lite svårhanterligt med de minsta ibland. Vi har väl egentligen lite mer omfattande planer för en köksträdgård längre fram i tiden, en fortsättning på uteplatsen vi nu anlägger kan man säga. Men den delen mäktar vi inte med i år, kanske inte nästa år heller, så länge duger dessa pallkragar fint. Huvudsaken är att barnen får vara med.


Jag köpte ett litet fint fågelbad också, när vi var och köpte jord, fröer och örter. Det passar fint på gaveln bland krukorna och trädgårdsmöblerna. 




Njut av kvällen och det vackra vädret!

Kommentarer