Trädgårdsprojekt i mina tankar

Hej!
Än har det inte kommit, det där riktiga snöfallet med snö som får ligga kvar ett tag och som ger möjlighet till diverse lekar och friluftsaktiviteter. Det hade varit mysigt, framförallt för barnen.

Men parallellt med en längtan till den pudriga vita snön finns också längtan till våren inom mig.

Vid denna tiden börjar tankarna vandra mer och mer till uteprojekt och trädgård. Vi har i och för sig arbetat med tomtens staket nu ett tag trots årstiden och det löper framåt så sakteligen. Men det finns andra planer som har fått vila ett tag nu på grund av köksrenovering och intensiv bebisperiod, och som nu till våren förhoppningsvis äntligen blir av.

Vi har sedan vi flyttat in i huset för 5 år sedan egentligen inte haft någon ordentlig uteplats i trädgården. Förvisso är vi lyckligt lottade med en glasveranda på vilken vi vistas mycket och tack vare den kan den varma säsongen förlängas.



Men längtan har funnits länge efter en ordnad uteplats i trädgården.
Här nedan syns hela vår trädgård på en ritning vi tagit fram inför bygglovsansökan.


Nästa ritning är en detaljbild av vår baksida. Drömmen är alltså att ha odlingslådor framför huset och att bortom dem ha en uteplats indelad i två sektioner, en som täcks av en pergola och en som är mer öppen. Uteplatsen är tänkt att skyddas mot insyn och vind med ett L-format plank. Målet är också att uppföra en liten förvaringsbod, då vår källare inte är så stor behöver vi mer förvaringsutrymme. 

Planket är tänkt att få en traditionell utformning likt nedan, och ska målas i samma gröna slamfärg som staketet vi bygger på tomtens framsida.
Bilderna är kanske inte så visualiserande eller målande, men det kommer mer uppdateringar i vår när arbetet är igång. Vi hoppas att få hjälp med grävningen inom snar framtid och då är projektet igång. Fortsättning följer...

Kommentarer