Skafferi, serveringsgång och pigtrappa

God kväll!

Tänkte skriva några rader ikväll här på bloggen.
Ute är det snöblandat regn och inte alls mysigt så våra uteprojekt får vänta till finare dagar.


Här inne i huset har vi några långkörare som vi längtar efter att kunna färdigställa. Vårt kök har ju varit klart nu sedan länge, men i tillhörande skafferi och angränsande serveringsgång med pigtrappa har vi fortfarande en hel del jobb kvar.

Till skafferiet har vi återanvänt den gamla dörren som en gång suttit i det ursprungliga skafferiet. Det låg där vi nu har det nya. Enda skillnaden är att vi flyttat öppningen lite åt sidan och vinklat öppningen lite för att få in en frys. Dörren ska åtgärdas och gångjärnen flyttas till andra sidan. Ett litet ovanljus jag fyndade på tradera för 50 kronor ska också renoveras och sättas på plats. Dessutom ska en förvaringsmöbel byggas därinne.


I serveringsgången och pigtrappan har vi kvar en del panel som ska sättas upp och målas. Dessutom ska putsade ytor lagas och målas, trappan slipas och målas och el fixas.

Förra året lagade vi den putsade ytan i skafferiet. Det var lite mindre lagningar som skulle göras. Jag var så glad när jag hittade Målarkalks färdiga hushållsförpackningar. Lite dyrare såklart men att slippa stå och blanda en så liten mängd och hitta rätt förhållanden och kornstorlek på sand kändes värt det. Vi tänker nu köra samma koncept på de små lagningar som blir i pigtrappans putsade ytor också.


På den putsade skafferiväggen målade vi sedan med en grå äggoljetempera. Kulörvalet föll på en limstensgrå.



Även luckorna till serveringsskåpet målades med äggoljetempera, liksom all pärlspont i serveringsgången. Även trappstegen kommer att bli grå.



Så nästa steg är att täcka in och börja knacka puts, jag bävar för det dammiga men det ska bli skönt när det momentet är förbi. Målningen är roligare. Jag tror att köket kommer kännas helt klart först när skafferi och serveringsgång med pigtrappa är klara. Får följa upp med bilder när vi kommit vidare.


Fortsatt trevlig kväll!

Kommentarer

  1. Kämpar på ser jag. Bara ta ett steg i taget.Lycka till!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar