Utemöblerna har äntligen kommit ut

Hej,

Vilket underbart vårväder vi haft!
Denna helg har ägnats åt att få lite ordning på glasverandan, bära ut utemöbler och påbörja lite planteringar och omplanteringar. Få till den rätta vårkänslan helt enkelt.


Vi var en sväng på Billbäcks plantskola och köpte olika typer av jord och så blev det lite små penséer. Jag köpte också en till kruka till min samling. Kanske bygger på den ytterligare så småningom, får se. 

Vi hade en gammal kopparkittel som förra ägaren lämnat, den blir fin med de grön-blåa krukorna och små blå penséer tänkte jag, och det blev det ju också tycker jag. Videträdet och afrikanska liljan är övervintrade, likaså murgrönan. Störst glädje i sådant på något vis, som man förvarat och som man lyckats hålla vid liv.







Denna plats på gaveln av huset, utanför köksfönstret är ljuvlig. Här är soligt och vindstilla. Klätterhortensian stortrivs, så vi skulle vilja bygga någon slags spaljé med öppning som vi målar i samma gröna nyans som staketet. Då kunde hortensian fortsätta ut på den och det blev en än mer avskärmad plats. Denna plats är den vi använder mest, förutom verandan då förstås. Men det ska bli skönt att få färdigt uteplatsen på baksidan. Där kan barnen leka och vi föräldrar ha uppsikt på ett annat sätt än från gaveln.


Nästa helg börjar vi förhoppningsvis bygga mur till nya uteplatsen, så att projektet kan rulla på. Denna helg har vi även hunnit såga och måla staketspjälor. Projekt staket fortlöper också med andra ord. Här ser ni också verandan skymta. Mer om vårfix på verandan kommer i nästa inlägg.

Trevlig kväll!





Kommentarer