Botanik på väggarna




Skrivbordshörnan på vårt podium har inte riktigt fått komma till sin rätt ännu. Har varit lite åsidosatt, de där sista detaljerna och det sista fixet har liksom bara inte blivit av. Jag har funderat mycket på vad som skulle passa ovanför skrivbordet. Hade länge tänkt mig någon slags board, med möjlighet att fästa inspirations-saker och -bilder. Men har inte riktigt hittat den rätta som gör sig häruppe.

Sen föll jag över dessa fina botaniska posters, med svart bakgrund och ormbunksmotiv. Det kändes rätt. Nu hänger de där och grönskan som pryder väggen binds samman med den begynnande grönskan ute, eller åtminstone längtan till den.

Med verandan iordningställd kan gränserna mellan ute och inne flyta samman, det härliga med tiden vi nu har framför oss. Glasverandorna som byggdes på sommarnöjen vid tiden kring sekelskiftet 1900 var ett sätt för herrskapen att njuta av naturen, utan att komma sådär riktigt nära. Och visst omfamnas man av naturen även på en inglasad veranda vår-sommar, med susande björkar och blommande syrener utanför de stora och många glaspartierna. Men att njuta lite extra nära är också härligt. Påta i jorden och ta i med olika utomhusprojekt. Det ser jag fram emot nu. Om bara vädret kunde bättra sig.




Posters kommer ifrån Sköna Ting.



Kommentarer