Trädgårdsprojekt - grind, staket och mur


Skönt med lite långledigt, våren är bra på det viset. Vädret kunde ha varit bättre, men olika trädgårdsprojekt har ändå varit möjliga att genomföra här hemma. Vi ska inte klaga.

I helgen har vi fortsatt bygga och måla på vårt staket. Det är lite kvar på den övre sektionen, men nu är färgen uppmålad. Så nu tar vi nya tag i samband med att nytt virke ska köpas till planket och pergolan som vi ska bygga på baksidan.


Vi har även pysslat med att påbörja byggandet av muren invid uteplatsen på baksidan. Vi kan inte uppföra planket förrän muren sitter och grus- och jordmassor är ifyllda. Plintarna står inte stadigt förrän det är gjort. Med hjälp av min bror så har vi kommit en bra bit med muren, den ska byggas på lite till på höjden bara. Sen ska muren få någon slags beklädnad. Muren är byggd av lecablock, och jag jobbar på en lösning som ska passa fint till huset och trädgården i övrigt. Vi får se vart vi landar till slut.

Den övre sektionen ska bestå av en träbeklädd yta vari en pergola integreras. Den nedre delen ska beläggas med sten. Närmst muren ska fyllas på med grus, för att undvika frostsprängning, men innanför blir lite jord, där jag hoppas kunna plantera diverse växter. En och annan klätterväxt blir det.



När massor är ifyllda bakom muren ska plintar ner ända bort till stentrappan någonstans, så att planket kan byggas i en L-form. Det blir ett perfekt vindskydd och jag hoppas att det blir ett härligt solläge mot planket.




I helgen har vi också målat på grinden som ska upp på framsidan. En tung rackare, så vi får se hur det kommer att funka. Fragment av en gammal grind fanns kvarlämnat här när vi köpte huset, så vi har renoverat och kompletterat den. Inte världens bästa förutsättningar konstruktionsmässigt, men det känns ändå roligt att bygga vidare på det som fanns redan.



Tulpanerna har kommit upp nu och jag väntar på att de ska slå ut i blom. Än så länge har de klarat sig från att bli uppätna, men vi får väl se hur det går.



Minstingen är lite förkyld här så osäkert om det blir någon valborgsbrasa för oss ikväll. Vi får se. Trevlig valborg!





Kommentarer