Staketbygge i december

Hej!

För att göra vår tomt till en säkrare lekplats för våra barn har vi under en tid haft som plan att bygga ett staket runt tomten. Med småbarn blir tidplanen aldrig den man tänkt sig.

Vårt staketbygge har dragit ut på tiden och de sista plintarna sattes i samband med att den första snön föll. Nu har vi riggat upp i vårt lilla hus på tomten där vi kan stå och måla trots vädret utanför. Mycket jobb består nu av att såga till och måla de enheter som sedan bygger staketet. Först ut är staketstolparna. Valet att använda slamfärg kändes naturligt. Vi ville ha ett underhåll som kändes uppnåeligt, då vi på sikt kommer att bygga staket längs en lång sträcka. Vi valde att måla med en oxidgrön kulör, men ljusade upp den något. Vi blandade i 20% naturvit i den gröna. Mer än så var inte rekommenderat, då risk för påväxt ökar ju mer vitt man har i. Vi fick en behaglig grön som passar till vårt hus och till miljön. En vit topp ska sedan målas med linoljefärg på staketribborna.


I bakgrunden ser ni skymten av vår grind, som behöver ett par strykningar till innan de kan komma på plats. Grinden fanns kvar i fragment när vi köpte huset och vi bättrade på den.

Kommentarer

Skicka en kommentar