De där små detaljerna

Så var en ny vecka igång. Helgen gav både pyssel och fix samt kvalitetstid.


I fredags var vi på cirkus, en klassiker som var uppskattad av barnen. Lördagen bestod sen mest av pyssel. Bland annat knåpades det ihop ett par käpphästar till barnen. Nu har de varsin och vi kan bygga hinderbanor ute i trädgården. De bor i sin spilta vid pigtrappan just nu.



I söndags var vi och röstade såklart, men gjorde också lite annat småpyssel. Vi har en hel del småfix kvar här och där här hemma även på de renoverade ytorna. Det är alltid lika kul att få det där sista på plats. Så igår hängde vi äntligen upp vår skafferidörr. Den och det lilla överljuset ska målas med grå äggoljetempera och kammarlåset ska dit. Det är den ursprungliga karmen och dörren som en gång satt intill det ursprungliga skafferiet som en gång fanns på samma plats i huset. Vi har dock flyttat dörröppningen åt sidan och snedställt den så vi fick köpa nya gångjärn och sätta på andra hållet. Dörren och karmen hade stått mindre lyckat och en del lagningsjobb fick vi också göra på dem. Men nu är det bara småfix kvar. Som kronan på verket ska jag sen unna mig en fin emaljskylt att sätta på dörren.


På tal om emaljskylt. Mannen fick en fin grön med husnumret på i present. Nu ska vi bara måla grind och grindstolpar en sista gång, sen åker den upp. En annan sån där smådetalj som är så tillfredställande att få på plats.


Muren står där nu färdigputsad, men saknar krönande sten uppe på och färg. Planket, ja planket ska vi fortsätta mata på med så fort tid finns. Längtar till de små detaljerna även här som den bågformade krönlisten och locklisten.


 Trevlig måndag kväll!



Kommentarer